Sık Sorulan Sorular

Evoteli.com ekibi olarak sizler için bazı sorularanıza cevap vermek isteriz.

evoteli blog, sisteme giriş

Sık Sorulan Sorular

Evoteli.com ekibi olarak sizler için bazı sorularanıza cevap vermek isteriz.


Ödeme Ve Kredi Kartı Güvenliği nasıl korunur?

Ödeme işlemleriniz için güvenilirliği kanıtlanmış ödeme sistemleri ile, SSL Güvenlik Protokol Sistemi kullanmaktayız. Web Sitemiz üzerinden yapacağınız ödemelerde kişisel bilgileriniz, kart ve ödeme bilgileriniz en yüksek güvenlik sistemleri ile korunmaktadır ve kesinlikle 3. bir şahıs yâda kurum ile paylaşılmamaktadır.Şahsi bilgileriniz hiçbir şekilde 3. şahıslar veya şirketlerle paylaşılmamaktadır.


Neden ödeme yalnızca evoteli.com üzerinden yürür ?

Misafir ev sahibi güvenliğini ve müşteri memnuniyetini ilke edinmiş olan firmamız size gönül rahatlığı sağlamak için tasarlanmış olup platformumuz üzerinden ödeme yapmak ve iletişim kurmak evoteli.com aracılığıyla daha güvenlidir. Rezervasyon yaptığınızda Yapacağınız ödemeler güvenli yapımızdan geçer ve siz evinize yerleştiğiniz 24 saat içinde ev sahibine iletilmek üzere bloke edilir bu işlem sizi son zamanlarda artan olası tatil evi kiralama dolandırıcılıklarından korur.


Hangi Ödeme yapısını kullanıyoruz ?

Platformumuzda 3 çeşit ödeme kullanıyoruz. Kredi kartı ile ödeme, havale ile ödeme ve Paypal ile ödeme. evoteli.com tüm yasal ödemeleri kendi web sitesi üzerinden ve resmi şirket hesaplarıyla hareket ederek gerçekleştirir. Asla e-posta aracılığıyla farklı bir hesap numarasına ödeme yapmanız istenmez böyle bir durumda bizimle iletişime geçiniz.


Doğrulanmış kimlik ne anlama geliyor?

Son zamanlarda günlük ev kiralama konusunda çok sayıda web sitesine rastlamak mümkündür. Bu web siteleri çoğunlukla ev sahiplerini ve misafirlerini dijital bir ortam üzerinden bulurlar. Bu sebepten dolayı sitemize kayıt olan ev sahibi ve misafirlerimize kendilerine ait olan cep telefonunda bir onay mesajı göndeririz. Onay mesajını doğrulayan ev sahibi ve misafirlerimiz müşteri hizmetlerimiz tarafından aranarak son kez tarafımızdan onay alınır ve bu şekilde onaylı kullanıcı olurlar.


Ev sahibi için soru ve cevaplar


Nasıl ev sahipliği yaparım ?

1.Kayıt olduktan sonra mükemmel bir profil oluşturun ve sizi tanıtan bir resim ekleyin. Doğrulanmış kimlik olmak için telefonunuza gelen doğrulama mesajını yanıtlayın.

2. Girişiniz gerçekleştikten sonra yerinizi rahatlıkla kayıt edebilirsiniz. Misafirler için yerinizin imkânlarını gerçeği yansıtacak şekilde sunun. Varsa depozito, temizlik ücretlerinizi ve takviminizde uygunluk ve fiyatlarınızı ekleyin unutmayın güncel bir takvim rezervasyon oranında en büyük artışı sağlar. Banka bilgilerim sekmesinden size yapılacak ödeme için banka hesap veya Paypal bilgilerinizi ekleyin.

3. Artık yayında bir yeriniz var duvarınızda size gelen rezervasyon mesajlarını en hızlı bir şekilde cevaplayın. İstediğiniz rezervasyonu onaylayın.


Evim hangi portal ve acentalara dağıtılıyor?

evoteli.com şuanda yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere portal olarak 15+, acenta olarak 300+ kuruluş ile çalışmaktadır. Bu rakamlar gün geçtikçe artmaktadır. Çalıştığımız iş ortaklarımız ve bağlı olduğumuz kurumlar için lütfen Online Dağıtım Portalları sayfamızı ziyaret ediniz.


Evimi online olarak açabilir miyim?

evoteli.com da rezervasyon isteği geldiğinde ev sahibi 24 saat içinde talebe olumlu veya olumsuz cevap verebilir.24 saat içinde cevaplanmayan rezervasyonlar otomatik olarak sonlandırılır. Evinizi online olarak kayıt edebilirsiniz. Online çalıştığımız iş ortaklarımız ve Online sözleşme politikasını inceleyin.


Ev Sahibi hazırlığı nasıl yapılır?

Ev sahipleri listeledikleri ev hakkında ne kadar özenli olursa misafir acısından alacağı olumlu değerlendirmelerle kazancını artırmaktadırlar Misafiriniz için küçük bir el kitabı oluşturun

Acil durum telefonunuzu veya önereceğiniz bir telefon numarasını yazın

En yakın hastane ve eczane numarasını yazın * En yakın taksi numarası yazın

İlkyardım çantası bulundurun

Yangın söndürme tüpü ve yangın detektörü bulundurun 

Yangında ilk çıkış yeri belirleyin 

Çocuk güvenliğini tehlikeye atacak konumları belirleyin

Bina ve site güvenliği hakkında bilgi paylaşın

Misafir sayısını dengeleyin * Varsa bölgeyle ilgili tanıtım kitapçığı bulundurun

Evinizi yıllık olarak eşya ve kişi olarak sigortalayın


Evimi kiralama süresince olası zararlara karşı nasıl korurum

Evinizi listelediğinizde olası küçük hasarlar için geri iadeli hasar depozito miktarı belirleyin misafir bu bedeli evinizde kaldığı sürece blokeli bir şekilde ödemeyi kabul ederler. Önerimiz evinizi sel, deprem ve büyük hasarlara karşı genel yıllık sigorta yaptırmanız.


Bana yapılacak ödeme miktarı nedir?

Ev sahipleri kayıt ettiği yerin net fiyatını aldığı rezervasyon tutarı kadar alır. Örneğin. Mayıs ayında net rakam 100 TL olan ilanın 7 günlük kiralanması durumunda 7x100: 700 TL ödeme alır.


Ödememi ne zaman alırım? İşleyişi nasıldır?

Misafir ev sahibine bir rezervasyon isteği gönderdiğinde misafir ödeme bilgilerini girer ve tahsilat için bloke edilir. Ev sahibi rezervasyonu kabul etmemesi, misafirin rezervasyonu geri çekmesi, sürenin dolması ( 24 saatlik onay süresi ) gibi durumlarda tahsilat yapılmaz ve blokaj kaldırılır. Rezervasyon isteği ev sahibi tarafından kabul edildiğinde evoteli.com ödemenizi 24 saat sonra seçtiğiniz ödeme şeklinize göre gönderir. Bu, iki tarafın da girişten sonra yeri kontrol etmesine ve her şeyin beklendiği gibi olduğundan emin olmasına zaman tanır.


Hafta sonuna kalan ödemelerde hafta başı olarak dikkate alınır. Aldığınız ödemeleri ve hakkedişinizi hesabınızdan takip edebilirsiniz. Ödemeleri misafir giriş yaptıktan 24 saat sonra ev sahibine göndeririz. Ancak, ödeme gönderildikten sonra ne kadar zamanda alacağınız seçtiğiniz ödeme yöntemine bağlıdır. 

Doğrudan hesaba havale: 1 - 3 iş günü

Uluslararası banka havalesi: 3 - 7 iş günü

PayPal: Birkaç saat içinde


Misafirim rezervasyonu iptal ederse ne olur?

evoteli.com misafirlerin ve ev sahiplerini eşit derecede koruyan iptal politikaları düzenlemiştir. Ev sahibinin belirlediği iptal politikasına misafirde uymak durumundadır. Buna göre belirlediğiniz iptal politikanıza göre her misafirin iptal etme haklı saklıdır. Misafirin iptal ettiği rezervasyonlarda ev sahibi iptal şartlarına göre ödeme alır.


İptal Politikası nedir?

İptal politikası: Yapılan rezervasyonu iptal edilmesi durumunda ev sahibinin parayı iade ettiği (ya da etmediği) koşullardır. İptal politikaları ev sahiplerini rezervasyon iptalleri durumunda güvence altına alır. Ev sahibi tarafından seçilen iptal politikası yapılacak rezervasyonda müşteri içinde uygulanmış politika olup sizin için uygun olan iptal politikalarımızı incelemenizi tavsiye ederiz.


Hangi durumlarda ödeme alamam ?

TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ) yönetmeliğinde ve genel olarak seyahat sitelerinde yer alan kesintisiz iade durumları mevcut olup bu durumların ispatı halinde misafirin iptal etmesinde ev sahibi ödeme alamaz.

Misafirin ev sahibine ulaşılamaması

Ev sahibinin yanlış adres beyanı ile misafirin eve ulaşamaması

Ev sahibinin rezervasyonu haklı bir sebepten iptal etmesi

Yanlış beyanda yayını ve benzersiz ilan

Ciddi temizlik sorunu * Ailede vefat ( ispat gereklidir)

Gidilecek bölgede doğal afet * Gidilecek ülkede siyasi huzursuzluk hali

Kaydın açıklamasında, olanaklarında veya fotoğraflarında yer aldığı belirtilen bir olanak kayıtlı yerde bulunmuyor.

Kaydın oda tipi rezervasyon yapılan oda tipiyle aynı değil.

Kayıtlı yerdeki yatak odası veya banyo sayısı rezervasyonda belirtilen sayıyla uyuşmuyor.

Kayıtlı yerin kendisi veya bulunduğu konum rezervasyon yapılan kayıtla uyuşmuyor.


İlanımı evoteli.com aracılığı ile neden yayınlamalıyım?

evoteli.com bir tatil evi kiralama ve dağıtım portalıdır. Kullanması ve yerinizi kayıt etmesi birkaç dakikanızı alır. evoteli.com dünyaca tanınmış portallar ve yurtiçinde ve dışında yüzlerce ev turizmi yapan seyahat siteleriyle anlaşmalı çalışır. evoteli.com da yerinizi kayıt ettirdiğinizde iş ortağı olduğumuz acenta ve portallarda yeriniz Çok seçenekli dillerde ve para biriminde anında kayıt edilir, takvim ve fiyat güncellemeniz anında senkronize olur.

evoteli.com Turizm bakanlığına bağlı TÜRSAB belgeli A sınıfı bir seyahat acentasıdır.

Misafirler evinizi beğendiğinde size bir mesaj yollarlar ve evinizi daha rahat anlatabilir çevre hakkında bilgi verirsiniz.

Kullanım ve yerinizi kayıt etmek tamamen ücretsizdir

7/24 müşteri hizmetlerimizde destek alırsınız

Hiçbir aplikasyona gerek duyulmadan tüm cep telefonlarına tablet ve Lcd ekranlarına tam uyumlu yeni nesil ekran görüntüsü ile kolay bir kullanım sunar

Kontrol tamamen sizdedir. Fiyatlarınızı belirleyin takvimlerinizi güncelleyin, pazarlamayı bize bırakın

SSL sertifikalı Güvenli ödeme sistemi ile misafirlerinizin ödemeleri garanti altına alınır 9. evoteli.com ev sahibi ödemelerini söz verdiği gibi zamanında yapar. Lütfen ev sahibi görüşlerini inceleyin

evoteli.com da birden fazla kayıt yaptırabilirsiniz 11. Birden çok ödeme kanallarıyla çalışıyoruz. İstediğiniz seçeneği seçebilirsiniz.


evoteli.com un hizmet bedelleri nelerdir?

Ev sahibi kayıtlarının günlük net fiyatlarını ekler. Hizmetlerimize ait işletme maliyetini karşılamak için günlük net fiyata %6-8 dan başlayan hizmet bedeli ekleriz. Ev sahibinin fatura kesemediği durumlarda hizmet bedeline ek olarak KDV eklenebilir.


Evoteli.com ekibi olarak sizler için bazı sorularanıza cevap vermek isteriz.




Misafirler için soru ve cevaplar


Rezervasyon öncesi dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Beğendiğiniz evin ev sahibiyle iletişime geçin konum ev hakkında daha fazla bilgi edinin. Ev kurallarının size uygun olup olmadığını seçin ve kaydı yeterince inceleyin bazen resimler bir evi anlatmak için yetersiz kalırlar dikkatle inceleyin. Değerlendirmeleri okuyun ve ev puanına göz atın.


Seyahate çıkmadan önce nasıl hazırlık yapmalıyım ?

Seyahate çıkmadan önce geliş tarihinize 2 gün kala mutlaka ev sahibinizle iletişime geçin. Ev sahibinize ulaşamama durumunda lütfen bizimle iletişim kurun. Firmamız Ev Oteli Turizm Seyahat Acentasından Uçak, otobüs bileti veya havaalanı transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Lütfen info@evoteli.com adresine bir istek gönderin.


Konaklama yerine geldiğimde ne yapmalıyım?

Tatil eviniz sizin için hazır lütfen giriş ve çıkış saatlerine ve ev kurallarına uyunuz. Komşularınıza ve ev sahibinizin evinde kendi evinizdeymiş gibi davranın ve misafir çağırmadan önce ev sahibinin onayını alın. Klima ve elektrik ve su sarfiyatını en aza indirgeyin evde olmadığınız zamanlarda lütfen kapatın. Havuzlu bir evde kalıyorsanız gece havuz kullanımlarında çevreye rahatsızlık verecek davranışlarda bulunmayınız. Evde kullanılması yasak olan tütün ürünleri kullanmayınız.


Eve giriş işlemleri nasıl yapılır?

Onaylanmış bir rezervasyon sonrasında Ev sahibi ve misafir iletişim bilgileri paylaşılır. Telefonla, e-mail ile veya evoteli.com mesajlaşma ile iletişime geçin. Genellikle ev sahipleri misafirlerini kendileri karşılarlar veya anahtarı en yakın arkadaşına bırakırlar. Bazı ev sahiplerinin evleri ya toplu sitelerde veya tüm binada tek yetkili olarak hizmet verirler ve çoğu resepsiyon hizmeti sağlarlar.


Ev Kuralları nedir?

Ev sahipleri misafirleri için çok katı kurallar koymazlar. Genellikle eklenen ev kuralları evde sigara içilmemesi, evcil hayvan beslenmemesi, komşuları rahatsız edici davranılmaması gibi genel kurallar dışında kurallar koyabilir. Bunlar ev detay sayfasında yer almaktadır.


Kiraladığım eve karşı sorumluluklarım nedir?

Misafirler konaklama yapacağı ev için doldurdukları bilgilerin doğruluğunu kabul etmiş sayılırlar. Buna göre kişi sayısı ve giriş çıkış kurallarına uymak zorundadır. Evde bulunan tüm eşyaları kullanmaya yetkili olduğunuzu fakat tarafınızdan verilecek herhangi bir zararda bu zararın misafir tarafından karşılanacağı bilmeniz gerekmektedir. Misafirler ev sahibi ev kurallarına ve komşularına karşı uyum içinde olmaları gerekmektedir. Misafirler kanunen yasak olan silah, uyuşturucu vb. gibi maddeleri, kanunen aranan kişileri/kaçakları bulundurmamaları gerekmekte illegal olan hiçbir faaliyetin içinde bulunmamaları gerekmektedirler.


Giriş yaptığımda sorunla karşılaşırsam?


Evle ilgili küçük bir sorunla karşılaşırsanız bunu ev sahibinizle paylaşın mutlaka bir çözüm olacaktır. Uzun süredir aldığımız yorum ve müşteri desteğimiz sorunların genellikle ev sahibi tarafından çözüme gidildiğinden yanadır. Rezervasyon yaptırdığınız evin içeriği ile ciddi bir sorunla karşılaşırsanız 24 saat içinde bu durumu belgelemeniz gerekmektedir sorununuzu evoteli.com üzerinden ev sahibinize mesaj olarak gönderiniz ve sorunuzu resimleyiniz ve bizimle iletişime geçiniz. Bu durumda ev sahibi ödemesi bloke olacaktır.


Onaylanmış bir rezervasyonda nasıl değişiklik yaparım?

Öncelikle Yapmış olduğunuz evle ilgili Rezervasyonunuzu iptal veya değişiklik yapmadan önce lütfen ev sahibinin uyguladığı İptal politikasını okuyunuz. Duvarınızda rezervasyon sayfasına gidiniz buradan tarihlerle ilgili rezervasyon değişikliğini yapıp ev sahibinin onay mailinden sonra rezervasyonda değişiklik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


Rezervasyon yaptığım evin sahibi artık müsait olmadığını ilettiğinde ne yaparım ?

Ev sahibinin size sunduğu evi kabul edebilir veya etmeyebilirsiniz bu seçim tamamen size kalmıştır. Değişikliği kabul ettiyseniz evoteli.com üzerinden ev sahibine mesaj göndermeniz ve ev sahibi onayı almanız gerekmektedir. İlk yaptığınız rezervasyonu iptal edip ev sahibinin size önerdiği eve tekrar rezervasyon yapmanız gerekmektedir.


Bir evle ilgili ev sahibine mesaj yolladım fakat mesajıma yanıt alamadım ?

Bu gibi durumlarda kendinize yeni bir ev seçebilirsiniz. Eğer kabul edilmiş bir rezervasyonla ilgili mesajınıza yanıt alamıyorsanız e-posta veya telefonla ulaşmaya çalışın. Eve geldiniz ve ev sahibine ulaşamıyorsanız alternatif ayarlama için lütfen bize ulaşın. Bu gibi durumlarda size tam para iadesi yapılır veya paranız kiralayacağınız alternatif diğer ev için kullanılır.


Hangi durumlarda para iadesi yapılır?

Misafirin ev sahibine ulaşılamaması

Ev sahibinin yanlış adres beyanı ile misafirin eve ulaşamaması

Ev sahibinin rezervasyonu iptal etmesi

Yanlış beyanda yayını ve benzersiz ilan

Ciddi temizlik sorunu

Ailede vefat

Ciddi hastalık veya ailede ciddi hastalık

Gidilecek bölgede doğal afet 

Gidilecek ülkede siyasi huzursuzluk hali

Kaydın açıklamasında, olanaklarında veya fotoğraflarında yer aldığı belirtilen bir olanak kayıtlı yerde bulunmuyor ise

Kayıtlı yerdeki yatak odası veya banyo sayısı rezervasyonda belirtilen sayıyla uyuşmuyor ise

Kayıtlı yerin kendisi  kayıtla uyuşmuyor ise


Neden evoteli.com?

evoteli.com bir tatil evi kiralama ve dağıtım portalıdır. Kullanması ve yerinizi kayıt etmesi birkaç dakikanızı alır. evoteli.com dünyaca tanınmış portallar ve yurtiçinde ve dışında yüzlerce ev turizmi yapan seyahat siteleriyle anlaşmalı çalışır. evoteli.com da yerinizi kayıt ettirdiğinizde iş ortağı olduğumuz acenta ve portallarda yeriniz Çok seçenekli dillerde ve para biriminde anında kayıt edilir, takvim ve fiyat güncellemeniz anında senkronize olur.

evoteli.com Turizm bakanlığına bağlı TÜRSAB belgeli A sınıfı bir seyahat acentasıdır.

Misafirler evinizi beğendiğinde size bir mesaj yollarlar ve evinizi daha rahat anlatabilir çevre hakkında bilgi verirsiniz.

Kullanım ve yerinizi kayıt etmek tamamen ücretsizdir

7/24 müşteri hizmetlerimizde destek alırsınız

Hiçbir aplikasyona gerek duyulmadan tüm cep telefonlarına tablet ve Lcd ekranlarına tam uyumlu yeni nesil ekran görüntüsü ile kolay bir kullanım sunar

Kontrol tamamen sizdedir. Fiyatlarınızı belirleyin takvimlerinizi güncelleyin, pazarlamayı bize bırakın

SSL sertifikalı Güvenli ödeme sistemi ile misafirlerinizin ödemeleri garanti altına alınır 9. evoteli.com ev sahibi ödemelerini söz verdiği gibi zamanında yapar. Lütfen ev sahibi görüşlerini inceleyin

evoteli.com da birden fazla kayıt yaptırabilirsiniz 11. Birden çok ödeme kanallarıyla çalışıyoruz. İstediğiniz seçeneği seçebilirsiniz.


evoteli.com un hizmet bedelleri nelerdir?

Ev sahibi kayıtlarının günlük net fiyatlarını ekler. Hizmetlerimize ait işletme maliyetini karşılamak için günlük net fiyata %6-8 dan başlayan hizmet bedeli ekleriz. Ev sahibinin fatura kesemediği durumlarda hizmet bedeline ek olarak KDV eklenebilir.

Etkiketler

0 - Yorum

Yorum Ekleme

Hakan Erenler

Konu Arama

Popülar Makaleler

Ev Oteli Turizm 11. Yıl Yemeği

Ev Oteli Turizm 11. Yıl Yemeği...

09-02-2022

YENİ TURGÖN YAPILANMASINA EMITT'TE START VERİLDİ

YENİ TURGÖN YAPILANMASINA EMITT'TE START VERİLDİ...

09-02-2022

Evoteli.com Turizm Fuarında

Evoteli.com Turizm Fuarında...

09-02-2022

En iyi Web Sitesi Altın Örümcek

En iyi Web Sitesi Altın Örümcek ...

09-02-2022
evoteli.com

Web Sitemizde temel işlevleri sağlamak ve ziyaretçilerin sitemiz ile nasıl etkileşimde bulunduğuna dair bilgi toplamak için çerezleri kullanıyoruz. Lütfen Daha Fazla Bilgi Edinin

Kabul Et Detaylar

EVOTELİ Telefon Doğrulama


Kod Gelmedi mi?